Men's & Women's

Фахівці розкрили секрет, чому чоловіки рідко прибираються

Вчені провели спеціальний експеримент і дізналися, що генетичних причин до небажання прибратися в оселі в чоловіків немає.

Фахівці з університету Каліфорнії в Санта-Барбарі розкрили секрет того, чому чоловіки рідше прибирають кімнату, робоче місце і будинок. Про це повідомляється на сайті університету.

Соціологи провели експеримент і з’ясували, що в чоловіків немає ніяких інших причин рідше прибирати, окрім гендерних стереотипів. Дослідники запитували 300 чоловіків і жінок оцінити фотографії кімнат, у яких жили вигадані чоловік або жінка.

Їх попросили оцінити стан приміщення, необхідність прибирання в ньому і описати, яким вони уявляють собі його господаря. Виявилося, що, незалежно від статі, учасники експерименту однаково сприймали безлад у кімнаті і висловлювали однакові побажання про прибирання в ній.

При цьому коли господарем кімнати був чоловік, то випробовувані набагато простіше сприймали безлад у будинку, ніж коли там жила жінка.

Вчені прийшли до висновку, що ні біологічних, ні еволюційних факторів у небажанні чоловіків прибиратися немає. Воно пов’язане винятково із соціальними і гендерними стереотипами.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net