Прогрес

Фейкові новини поширюються серед молоді через меми в Instagram

InstagramФейкові новини поширюються серед молоді через меми в Instagram. За словами старшого наукового співробітника Інституту вивчення журналістики Reuters Нік Ньюмана, молодь залишає Facebook і йде в Instagram.

Він зазначив, що фейкові новини тепер поширюються серед молоді за допомогою » мемів і візуальних оповідань» в Instagram.

Instagram, яким володіє Facebook, в основному використовується для обміну фотографіями і традиційно не є основним джерелом новин для користувачів соціальних мереж. Але на платформі почали з’являтися як реальні, так і фейкові новини.

Щорічний звіт з цифрових новин Інституту Рейтер оцінює стан доступу до онлайн-новин по всьому світу. Результати цього року показують постійну тенденцію до зростання популярності Instagram.

«Сам по собі Facebook показував людям менше новин, а також менше екстремальних новин», — сказав Ньюман.

Він процитував нове дослідження США, яке деталізує, «як Instagram став центром поширення фейкових новин, головним чином за допомогою мемом і візуалізованих історій», сказав він.

Ньюман також зазначив, що зростаюча популярність приватних повідомлень WhatsApp як способу отримання новин ускладнює відстеження того, які статті були опубліковані в Інтернеті.

Директор з безпеки і онлайн-загроз у Департаменті цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту (DCMS) Сара Конноллі сказала, що зашифровані повідомлення на таких платформах, як WhatsApp, є «особливо важкою областю» для регулювання.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net