Аналітика

Fitch назвало умови угоди України з МВФ

Серед ризиків нової кредитної програми Fitch Ratings відзначає поганий послужний список України при завершенні попередніх програм.

Нова угода України з Міжнародним валютним фондом, ймовірно, буде включати контрольні структурні показники. Про це йдеться в огляді Fitch Ratings, оприлюдненому на сайті міжнародного агентства.

Зазначається, що серед зобов’язань України можуть бути нове законодавство, яке посилює нагляд за фінансовим сектором (закон про «спліт»), розвиток ринку сільськогосподарських земель, стійкий прогрес і відчутні результати в боротьбі з корупцією, прогрес в приватизації і створення ринкового механізму для внутрішніх цін на газ.

Серед ризиків нової програми Fitch Ratings відзначає поганий послужний список України при завершенні попередніх програм (жодна з них не була виконана до кінця — ред.), а також потенційно негативні судові рішення, які приведуть до скасування раніше прийнятих рішень, наприклад, щодо націоналізації ПриватБанку.

Крім того, аналітики агентства відзначають ризики реалізації реформ через потенційну фрагментацію представництва президента в Верховній Раді в разі розбіжностей щодо політичних пріоритетів або тиску все ще впливових корпоративних інтересів.

Раніше стало відомо, що Fitch підвищило рейтинг України з рівня «B-» до «B» з подальшим позитивним прогнозом. Стверджувалося, що Україна продемонструвала своєчасний доступ до фіскального та зовнішнього фінансування, поліпшила макроекономічну стабільність і знизила бюджетну заборгованість, а скорочений період виборів зменшив внутрішню політичну невизначеність.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net