Men's & Women's

Фізичні навантаження виявилися небезпечні для жінок — дослідження

Вчені з’ясували, що майже 35% жінок відчувають дефіцит заліза при систематичних фізичних навантаженнях у вигляді занять спортом, пише портал «Медик-Форум» з посиланням на результати дослідження вчених з Університету Західної Австралії.

Вчені з’ясували, що регулярні заняття спортом можуть негативно позначатися на здоров’ї жінок. Фахівці констатують: в той час, як активно тренуються чоловіки досить страждають від нестачі заліза, для жінок-спортсменок ця проблема, навпаки, виявляється актуальною. Близько 35% жінок, які регулярно займаються спортом, стикаються з дефіцитом заліза в організмі, заявили дослідники.

За їх словами, регулярна фізична активність сприяють виробленню гормону, який негативно позначається на здатності кишечнику засвоювати залізо.

«Повторне вплив на організм від бігу, якщо людина не встигає відновитися, може руйнувати еритроцити, які пов’язані з доставкою мікроелемента і кисню по всьому тілу», — додав співавтор дослідження, доктор Марк Сим.

Дефіцит заліза сигналить про себе такими симптомами, як занепад сил, млявість, довге відновлення після навантажень. Дослідники нагадують, що потреба дорослої людини в залізі становить 1-2 мг на добу, у дітей 0,5-1,3 мг. Щоб захиститися від нестачі заліза, вони радять вживати в їжу червоне м’ясо, бобові, свіжу зелень і овочі, а також приймати біологічно активні добавки, що містять заповітний мікроелемент.