Men's & Women's

Французька фірма анонсувала свій унікальний електроцикл для міста

Транспорт майбутнього.

NAWA Technologies, що спеціалізується на акумуляторах, анонсувала першу у світі концепцію гібридного мотоцикла з нульовим викидом, інформує Ukr.Media.

В мотоциклі використовуються ультраконденсатори, інтегровані з літій-іонним акумулятором. Це дає перевагу у відновленні енергії, діапазоні часу зарядки і вазі. Така система, може бути використана в будь-яких транспортних засобах і дає значно більше потужності та енергії, ніж звичайні літій-іонні елементи.

В основі NAWA Racer лежать конденсатори компанії на вуглецевій основі. Вони здатні швидко заряджатися, швидко приймати енергію від гальмування і подавати її в електродвигун.

Також вони мають мільйони циклів зарядки без втрати продуктивності, пропонуючи, на відміну від літій-іонних акумуляторів, майже миттєву передачу енергії. Але в даний час ємність літій-іонних батарей значно вище. Інтегрування двох типів батарей дає ефективнішу загальну характеристику.

Енергоефективний і легкий

Енергія, яка була вироблена при гальмуванні використовується повторно, тому на електроциклі встановлений літій-іонний акумулятор малої потужності, всього 9 кВт/год.

Вага ультраконденсатора NAWACap близько 10 кг. Відповідно, електроцикл також набагато легше стандартного мотоцикла, його вага всього 150 кг.

Пробіг NAWA Racer становить 150 км змішаного циклу, включаючи автомагістралі. У місті, з урахуванням захоплення енергії при гальмуванні, діапазон пробігу збільшується до 300 км між зарядами.

Зарядка пакету NAWACap може проводитися від будь-якого джерела живлення, в тому числі і побутового. Щоб зарядитися на 80%, потрібно не більше години.

Електроцикл продемонструють на виставці в січні 2020 року в Лас-Вегасі.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net