Соціум

Французька влада хоче отримати більший доступ до алгоритмів Facebook

FacebookФранцузька влада повинна отримати більший доступ до алгоритмів Facebook і більш широкі можливості перевірки внутрішньої політики компанії в області соціальних мереж щодо ненависницьких висловлювань, йдеться в доповіді, підготовленій на замовлення президента Еммануїла Макрона, передає Reuters.

Французький президент, який має зустрітися із засновником Facebook і генеральним директором Марком Цукербергом, хоче, щоб Франція грала ведучу роль в регулюванні технологій.

У 33-сторінковому звіті, написаному у співавторстві з колишнім главою зі зв’язків з громадськістю Google France, рекомендується посилити контроль над найбільшою в світі соціальною мережею і дозволити незалежному регулятору контролювати зусилля великих технологічних компаній по боротьбі з ненавистническими висловлюваннями.

Звіт з’явився після того, як Facebook дозволив команді французьких регуляторів провести шість місяців в компанії, стежачи за її політикою.

Такі компанії, як Facebook, не можуть просто називати себе прозорими, перевірка цілісності алгоритмів, які вони використовують, була особливо складним завданням, наголошується в звіті.

Відповідаючи на звіт, віце-президент Facebook з політики Річард Аллан сказав, що це корисний приклад для просування вперед, і припустив, що є підстави для співробітництва.«У звіті вказується шлях до нової моделі регулювання контенту, яка потенційно може бути як ефективною, так і працездатною», — сказав він. «Це дозволило б платформам розробляти інноваційні рішення для забезпечення безпеки своїх користувачів, водночас будучи чітко підзвітним регулятору».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net