Економіка

Газ для населення в Україні з квітня подешевшав на 28%

Ціна на газ для населення у вересні знизилася на 3,4%, а всього з квітня вартість «блакитного палива» впала на 28%.

Нафтогаз України розрахував нову ціну природного газу для потреб населення та інших споживачів по ПСО, яка діятиме у вересні, і одночасно прогнозує зростання цін із завершенням теплої пори року. Про це повідомляє пресслужба НАК на своєму сайті.

Тож ціну газу, за якою Нафтогаз продає його у вересні газзбутам і постачає споживачам по ПСО, визначено на рівні 4493,64 грн за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і транспортних витрат).

«У порівнянні із серпнем вартість газу зменшиться на 3,4%. Кінцева ціна газу в регіонах України залежить від тарифу на розподіл газу, встановленого НКРЕКП для відповідного обл- чи міськгазу. Постачальники газу зобов’язані інформувати своїх споживачів про кінцеву ціну», — зазначили в пресслужбі НАК.

Загалом з квітня цього року ціна, за якою Нафтогаз продає газ для потреб населення та інших захищених споживачів, знизилася майже на 28%, повідомили в компанії.

У той же час у Нафтогазі попередили, що із завершенням теплої пори року очікується підвищення попиту на газ і стає можливим зростання цін на нього — як на європейському ринку, так і в Україні.

«Щоб захистити споживачів по ПСО від сезонного коливання цін, Нафтогаз пропонує їм скористатися пропозицією Газовий запас і придбати газ на всю зиму за фіксованими літніми цінами», — відзначили в компанії.

І нагадали: щоб скористатися цією пропозицією, потрібно звернутися до постачальника газу, підписати додаткову угоду і оплатити необхідні обсяги газу до 25 вересня.

Раніше повідомлялося, що газ продовжить дешевшати в Європі, так як постачальники не мають наміру скорочувати поставки. У зв’язку з цим Нафтогаз пропонував людям купити газ наперед за нинішньою ціною.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net