Економіка

Глава ФРС обіцяє заходи для утримання інфляції в США близько цільового рівня в 2%

Федеральна резервна система (ФРС) США уважно стежить за тим, щоб інфляція не вельми сильно йшла вниз від цільового порога в 2%, заявив глава ФРС Джером Пауелл. За його словами, в разі реалізації такого сценарію регулятор готовий до заходів по поверненню показника в необхідні для економіки Сполучених Штатів рамки, передає Banki.ru.

«Інфляція в даний час знаходиться трохи нижче 2% в річному численні … Ми пильно стежимо за наслідками торговельних суперечок в контексті перспектив американської економіки і, як і раніше, готові вживати необхідних заходів для стимулювання економічного зростання при збереженні стійкого ринку праці та інфляції близько нашого цільового показника в 2% », — сказав він.

Президент США Дональд Трамп не раз критикував Пауелла за надто різкі заходи по підняттю ставки, що сприяє подорожчанню долара і скорочення інфляції. Це, в свою чергу, призводить до того, що долар втрачає конкурентні переваги перед іншими валютами.

На початку травня Федрезерв очікувано зберіг базову процентну ставку на рівні 2,25-2,5% річних. При цьому регулятор зазначив, що річна інфляція в США залишається нижче цільових 2%. Пауелл після цього відзначав, що впливають на інфляцію фактори можуть бути тимчасовими, і він не бачить підстав для зміни ставки в будь-якому напрямку.