Аналітика

Глава МЗС Вірменії в Женеві вказав на ключ до миру в Карабасі

Глава МЗС Вірменії Зограб Мнацаканян з 24 по 25 червня з робочим візитом перебував в Женеві для участі у відкритті 41-ій сесії Ради з прав людини (РПЛ) ООН.

Глава МЗС РА в Женеві виступив з промовою, після чого прес-секретар глави МЗС Анна Нагдалян на своїй сторінці в соцмережі Facebook представила уривок з виступу Зограб Мнацаканян.

«Нагорний Карабах — це люди. Ті 150 тисяч окремих осіб, що володіють гідністю, відповідальністю і правами. Як будь-який інший народ, вони мають право вільно користуватися своїми невід’ємними правами — всіма, включаючи правом народів на самовизначення, вільно вирішувати свій політичний статус і вільно здійснювати свій економічний, соціальний і культурний розвиток.

Право на життя в їх статусі особливо знаходиться в небезпеці, оскільки екзистенційна фізична безпека народу Нагірного Карабаху залишається найбільшою стабільної загрозою.

Періодична проти Нагорного Карабаху агресія в квітні 2016 року, що триває прославляння вбивць за вбивства вірмен, суміжні з антіармянской пропагандою і ксенофобією, спонсорує урядом, представляють основні причини конфлікту », — зазначив Зограб Мнацаканян.

Глава МЗС Вірменії відзначив, що ключем врегулювання конфлікту і довгострокового миру в регіоні — є визнання людської безпеки та прав народу Нагірного Карабаху.