Аналітика

Goldman Sachs та JPMorgan Chase&Co чекають падіння прибутковості облігацій США

Goldman Sachs Group Inc. слідом за JPMorgan Chase&Co знизила прогноз дохідності казначейських облігацій США, чекаючи наслідків затяжної торгової війни між США і Китаєм, а також «голубиного» розвороту провідних центробанків світу.

Про це пише ЕП з посиланням на Bloomberg.

Що це значить

Стратеги Goldman знизили прогноз прибутковості 10-річних паперів США до 1,75%, що збігається з оновленою 31 травня оцінкою JPMorgan.

Тижнем раніше Goldman прогнозував прибутковість паперів на рівні 2,8%. Банк також знизив оцінки прибутковості бондів Японії, єврозони та інших розвинених країн.

«Глобальне ралі ринку боргу, ймовірно, триватиме, що буде обумовлено стимулюючою політикою центральних банків, слабкістю економічних даних в найближчій перспективі», зокрема торговельною війною, напруженістю на Близькому Сході і Brexit», — йдеться в огляді стратегів.

Значне зниження прогнозів обумовлено як новими поворотами в монетарній політиці, так і глобальними ризиками, а також «відчуттям, що динаміка багатьох з цих драйверів найближчим часом не дозволить очікувати загасання ралі облігацій», — пишуть стратеги Goldman.

«Що стосується США, то, почавши пом’якшення політики, ФРС зупиниться тільки при позитивних даних про зростання і ослабленні пов’язаних з торговою війною ризиків», — пишуть стратеги.