Політика

Голова Євробанку проти втручання президента США

Голова Європейського центрального банку Маріо Драгі заявив, що установа «не орієнтована на обмінний курс», відкидаючи твердження про маніпуляцію валютою, висловлені президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомляє Euractiv.

«Ми маємо свою компетенцію. Ми маємо свій мандат. Наш мандат — це стабільність цін або інфляція трохи нижче двох відсотків», — сказав Драгі.

«Ми готові використовувати всі інструменти, необхідні для виконання цього мандату, і ми не націлені на обмінний курс», — додав він.

Заява Драгі про те, що слабке економічне зростання та повільна інфляція можуть змусити ЄЦБ скоротити ставки, які вже й так на історичних мінімумах, раніше викликали гнів Трампа.

«Маріо Драгі щойно оголосив, що може бути більше стимулів, як відразу ж впав євро проти долара, що робить несправедливо легше для них конкурувати з США», — сказав Трамп в Twitter.

«Їм це сходило з рук протягом багатьох років, разом з Китаєм та іншими», — додав він.

Драгі заявив у своєму виступі, що «подальше скорочення процентних ставок у політиці залишається частиною наших інструментів».

Але Трамп згодом продовжував припускати, що ЄЦБ хоче якось отримати перевагу, а не реагувати на економічні умови в єврозоні.