Аналітика

Голова Мінфіну назвала терміни продажу ПриватБанку

Влада планує повернути в комерційний сектор усі держбанки. Приват розраховують продати протягом трьох років.

Націоналізований ПриватБанк планують продати протягом трьох років. Про це інтерв’ю НВ Бізнес розповіла міністр фінансів Оксана Маркарова.

«Ми маємо чітку стратегію роботи з чотирма банками, які зараз перебувають у державній власності. Усі вони передбачають входження інвесторів в капітал і повернення банків у комерційний сектор. Першими підуть банки, які стали нашими не тому, що були створені державою, а тому, що держава була змушена втрутитися в ситуацію. Укргазбанк ми вже продаємо: у цьому році в нього зайде IFC, а далі ми разом будемо шукати стратегічного інвестора. Для ПриватБанку у нас стоїть завдання за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу. Але щоб комусь щось продати, треба, щоб хтось це купував», — сказала Маркарова.

Вона зазначила, що перед продажем ПриватБанку варто отримати рішення в деяких актуальних судових справах.

«Будь-який інвестор, особливо в такі активи, як банк, буде оцінювати не тільки економічну і фінансову ситуацію в країні в цілому і показники банку (а вони хороші, і це дуже хороший кейс, який показує, що при правильному менеджменті, незалежній наглядовій раді і спільній роботі можна істотно поліпшувати позицію на ринку), а й додаткові ризики», — пояснила Маркарова.

Зазначимо, 19 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд почне розгляд апеляції Національного банку на рішення Окружного адмінсуду Києва від 18 квітня 2019 року про визнання незаконним рішення про виведення ПриватБанку з ринку.

На цьому тижні у Верховній Раді був зареєстрований законопроект, яким хочуть захистити ПриватБанк від повернення колишнім власникам.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net