Прогрес

Головна родзинка Windows 10 зламалася після оновлення

Серйозна проблема в новому оновленні.

Microsoft презентувала оновлення для Windows 10 у листопаді, яке видаляє важливу функцію, інформує Ukr.Media.

Оновлення Windows 10 November 2019 Update, ще його називають 19H2 або 1909, вносить мінімум корисних змін, лише видаляє деякі непотрібні функції та трохи оптимізує систему, але натомість приносить більш серйозну проблему — поломку «Пошуку» в «Провіднику».

Після установки оновлення «Пошук» працює погано. Якщо клацнути по рядку, то система «зависає» і починає довго «думати», перед тим як зробити елементарну дію або показати курсор. При цьому всі інші елементи ОС працюють у нормальному штатному режимі.

За повідомленням юзерів, «Пошук» не відповідає на кліки мишки. Виправити ситуацію можна лише перезапуском вручну процесу explorer.exe. Такий перезапуск виправляє ситуацію, але лише на короткий проміжок часу.

На форумах користувачі пишуть, що ця проблема з’являється на різних видах ПК з новим оновленням Windows 10 November 2019 Update.

Важлива зміна: розробники відключили клацання правою кнопкою миші на панелі пошуку, тепер для того, щоб скопіювати або вставити текст потрібно використовувати комбінацію клавіш. Досить дивною зміною мало хто задоволений, адже оновлення 19H2 повинно було розширити функціонал «Пошуку» для виводу файлів на ПК і в хмару OneDrive.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net