Політика

Гончарук назвав чотири пріоритети Кабміну

Глава українського уряду заявив про особливу важливість приватизації держпідприємств, відкриття ринку землі, демонополізації енергетичного ринку і розвитку інфраструктури.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, в ході зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом заявив про чотири пріоритети українського уряду, повідомляє прес-служба Кабміну.

Так, серед пріоритетів українського уряду — приватизація держпідприємств, відкриття ринку землі, демонополізація енергетичного ринку і розвиток інфраструктури.

«У планах уряду на найближчі п’ять років відновити 24 тисячі км доріг, побудувати п’ять морських портів і 15 аеропортів», — сказав прем’єр, додавши, що для української влади важлива також реформа судової системи.

У свою чергу, Рінкевічс запевнив, що Латвія буде залишатися стратегічним партнером України в контексті європейської інтеграції. Він позитивно відзначив готовність міністра юстиції і генерального прокурора України активно займатися захистом прав та інтересів іноземних інвесторів і створювати сприятливі умови ведення бізнесу в Україні.

Крім того, міністр підкреслив, що Латвія надалі втілюватиме програми лікування та реабілітації українських військовослужбовців, зокрема тих, хто перебував у полоні в Російській Федерації.

Раніше Гончарук також представив свій план боротьби з бідністю. За його словами, влада буде витрачати 30% від додаткового зростання ВВП на соціальне забезпечення і 70% — на розвиток.

Також Гончарук представив свою програму дій, у якій пообіцяв $50 млрд інвестицій за п’ять років.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net