Економіка

Гончарук розповів, скільки грошей виділять на кредити для бізнесу

Ця сума протягом року, можливо, буде змінюватися, але на цей час передбачено 5 мільярдів гривень на наступний рік.

На доступні кредити для мікро- і малого бізнесу з державного бюджету виділять як мінімум 5 млрд грн у 2020 році, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук у середу, 11 грудня, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми з НБУ спільно знайшли можливість забезпечити Українсько-німецький фонд як інструмент джерелами фінансування, тому на початок року там буде достатньо коштів, щоб усі охочі, які відповідають критеріям цієї програми, отримали кошти», — сказав глава уряду.

За його словами, ця сума протягом року, можливо, буде змінюватися, але на цей час передбачено 5 млрд грн. Також розмір передбачених у бюджеті коштів залежатиме від кількості заявок.

«Ми бачимо інструменти, щоб забезпечити цей інструмент коштами», — прокоментував прем’єр.

Як повідомлялося, програма з підтримки малого і середнього підприємництва, що передбачає доступне кредитування під 5-9% річних, має запрацювати з 1 лютого 2020 року.

Вона передбачає видачу кредитів у розмірі до 1,5 млн грн терміном на п’ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка до 25 млн грн і створюються як мінімум два робочих місця, під 7% річних — для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка буде знижена на 0,5%, і під 9% річних — для бізнесу з виручкою до 50 млн грн.

Сам учасник повинен інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Нагадаємо, стало відомо, де запустять анонсовану програму кредитів. Програма запланована для повернення українців на батьківщину, які виїхали за кордон в пошуках кращого життя. А також для тих, хто збирається їхати.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net