Соціум

Google за дозвіл зробити фото роздавав гроші перехожим

Компанія працює над новою безпечною системою розпізнавання облич.

Компанія Google випустила на вулиці Нью-Йорка кілька команд працівників, які в обмін на згоду випадкового перехожого зробити знімок на селфі-камеру смартфона дарували йому подарунковий сертифікат Amazon або Starbucks вартістю $5, інформує Ukr.Media.

Експертів така щедрість, втім, спантеличила ненадовго. У компанії незабаром підтвердили, що вулична фотосесія потрібна розробникам, щоб довести до розуму нову систему розпізнавання облич. Її планують презентувати разом зі свіжим смартфоном компанії Pixel4.

У Google хочуть значно вдосконалити існуючі аналоги, начебто FaceID. Тому поєднали роботу системи розпізнавання з датчиком руху. Суть в тому, щоб розблокування включалося без необхідності натискати якісь кнопки, як це працює в iPhone. Як тільки людина робить характерний рух, підносячи смартфон до лиця, система повинна автоматично включитися і просканувати обличчя господаря. Той же датчик буде відповідати й за роботу системи управління жестами.

Однак, кажуть, що нинішні алгоритми все ще досить часто приймають, наприклад, темношкірих жінок за чоловіків. Так і з визначенням статі світлошкірих людей теж все не так вже й гладко. Для того-то компанії й знадобилося додаткове портфоліо знімків звичайних перехожих.

До речі, система розблокування смартфона по обличчю у випадку з Google не буде відправляти дані на сервер компанії. Вся необхідна інформація буде зберігатися в чіпі безпеки Titan M.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net