Men's & Women's

Гормональний дисбаланс викликають 4 звичних продукти — думка вчених

Гормональний збій дуже часто є результатом помилок у харчуванні і мова йде зовсім не про ті продукти, що зарекомендували себе, як виключно шкідливі.

Самі того не помічаючи, ми своїми руками можемо руйнувати гормональний баланс, просто допустивши перекіс у своєму раціоні. Про які ж продукти йдеться?, інформує Ukr.Media.

Капуста. Дивно, але надлишок капусти в раціоні може призвести до гормонального збою. Вся річ у тому, що в процесі її нарізки утворюються особливі речовини, які не дають повноцінно засвоюватися йоду. Що у свою чергу відбивається на роботі щитовидки. В результаті ми отримуємо ламкі нігті і волосся, постійне відчуття втоми, проблеми зі шкірою.
Куряче м’ясо та яйця. Курку частенько годують гормонами — це не секрет. Тому брати курятину варто лише у надійних виробників. Що стосується яєць, то тут слід просто дотримуватися норм їх споживання і не захоплюватися. Пам’ятаєте, на добу нам досить 75 грамів білка.
Пиво. Особливо це актуально для чоловіків. У цьому напої містяться жіночі гормони, які не проти підім’яти під себе своїх чоловічих «колег».
Цукор і солодощі. Потрапляючи в кров, дані продукти провокують стрибок інсуліну, що не тільки б’є по судинах і серцю, але і гормональному фону.
Варто пам’ятати, що коригуванням раціону проблеми з гормональним збоєм вирішити не можна, а от не допустити їх — цілком.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net