Здоров’я

Гострий червоний перець допомагає контролювати апетит – дослідження

красный перецВведення в раціон гострого червоного перцю допомагає контролювати почуття голоду, сприяючи зменшенню кількості вживаних калорій. Про це повідомляють фахівці з Університету Пердью (США).

Вони провели дослідження з використанням кайенского перцю, який під наглядом дослідників дві групи людей з надмірною вагою півтора місяці перець вживали в їжу. При цьому любителі гостренького вживали гострий червоний перець в 6 разів більше, ніж ті, хто був байдужий до гострої їжі.

В результаті було встановлено, що в обох групах на тлі вживання перцю збільшився витрата калорій. Більше того, навіть ті учасники, які спочатку не любили перець і додавали його в їжу зовсім небагато, продемонстрували зниження почуття голоду. Їх апетит щодо жирної, солодкої і солоної їжі помітно зменшився.

Також вони додали, що найефективніше перець як засіб для зменшення апетиту і поглинених калорій допомагає тим, хто зазвичай не їсть пряну їжу.

Нагадаємо, однак, що при захворюваннях шлунково-кишкового тракту гостра їжа протипоказана. Якщо ви хочете додати в раціон гострий перець, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net