Соціум

«Гостями» кінофестивалю «Золотий абрикос» стануть 740 фільмів з різних країн

Золотой абрикосXVI міжнародний кінофестиваль «Золотий абрикос» пройде в 2019 році з 7-го по 14-е липня. Для участі в ньому представлені 740 фільмів з різних країн, заявила на прес-конференції в п’ятницю директор фестивалю Асмік Ованесян.

«Відібрані також фільми, які брали участь у міжнародних фестивалях в Роттердамі, Берліні та інших. В ході фестивалю пройдуть конкурси міжнародних повнометражних картин (що включають ігрові та документальні фільми), а також регіональні конкурси короткометражних фільмів», — сказала Ованесян.

За її словами, буде представлена також позаконкурсна програма, куди увійдуть єреванські прем’єри, в тому числі вірменських фільмів, ретроспективні покази, рубрика «Данина пам’яті».

Ованнісян підкреслила, що цього року акцент буде поставлений на освітні програми, буде проведена робота з дебютними проектами, організовані майстер-класи.

Вона представила ЗМІ нове мінімалістичне лого фестивалю, яке покликане відобразити своєрідний підхід до фестивалю, який пройде в цьому році.

Кінофестиваль «Золотий абрикос» проводиться в Єревані з 2004 року і вважається одним з найпрестижніших в регіоні. У різні роки проведення фестивалю Єреван відвідали всесвітньо відомі актори і режисери, серед яких були письменник і сценарист Тоніно Гуерра, режисер Даррен Аронофскі, знамениті акторки Клаудія Кардинале, Фанні Ардан, Настасья Кінскі, Орнелла Муті, Жаклін Біссет.