Політика

Губернатор Монтани вступив в гонку за пост президента США

Стив БуллокГубернатор штату Монтана демократ Стів Буллок вступив у боротьбу за пост президента США на наступних виборах, які відбудуться в 2020 році. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter, передає ТАСС.

«Щоб дати всім шанс, ми повинні зробити більше, ніж перемогти [президента США] Дональда Трампа. Ми повинні перемогти корумповану систему, яка тримає таких людей у владі, нам потрібен борець, який робив це раніше. Ось чому я висуваю свою кандидатуру на пост президента», — написав Буллок.

Про намір балотуватися на пост президента заявили вже близько двох десятків демократів. Перші збори партійних активістів в ході майбутньої президентської кампанії пройдуть в штаті Айова на початку лютого 2020 року. З’їзд Демократичної партії, на якому буде висунутий кандидат на пост президента, відбудеться з 13 по 16 липня 2020 року в Мілуокі (штат Вісконсін).

На місце кандидата в президенти від Республіканської партії поки претендують двоє — чинний президент країни Дональд Трамп і екс-губернатор штату Массачусетс Білл Уелд. Республіканці проведуть свій з’їзд з 24 по 27 серпня 2020 року в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна).

59-і вибори президента США пройдуть 3 листопада 2020 року.