Соціум

Хобі, які допоможуть вам стати розумнішими

Більшість людей вважає, що інтелект не потрібно розвивати. Що він дається з народженням, і ви завжди будете розумною людиною. Але таке мислення змушує нас вірити, що ми не можемо змінити те, ким є. Новітні дослідження підтверджують, що ви в силах збільшити свій потенціал і загальний інтелект, інформує Ukr.Media.

Як це зробити? Ось 7 корисних хобі, які допоможуть вам стати розумнішими:

Медитація

Люди займаються медитацією, щоб контролювати свій розум, позбавитися від стресу і заспокоїтися. Завдяки їй ченці повністю опановують свої думки та емоції. Це довели вчені, які досліджували Далай-ламу і його послідовників. Уявіть, що ви перестанете відчувати страх або смуток у важкій ситуації. А натомість будете впевненими в собі та оптимістичними. Все це можливо, якщо займатися медитацією.

Вивчення іноземної мови

Дослідження показали, що люди, які володіють двома мовами, значно краще розв’язують головоломки, ніж ті, хто знає лише одну мову. Кожна мова має свою власну структуру і спосіб мислення. І вплив на ваш мозок цього іншого мислення розширює його можливості.

Читання книг

Не має значення, що ви читаєте. Це в будь-якому випадку принесе вам користь:

знижує стрес;
покращує самосприйняття;
збільшує кругозір;
дозволяє пізнати світ навколо себе;
збирає воєдино головоломки та допомагає знайти рішення в повсякденному житті.
Фізична активність

Багато хто думає, що спорт допомагає лише тілу, а не розуму. Насправді під час тренувань клітини вашого мозку піддаються впливу білка, який посилює концентрацію, навчання і пам’ять. Важливо регулярно займатися спортом, навіть якщо навантаження будуть невеликі.

Тренування розуму

Є так багато способів тренувати свій мозок. Ви можете завантажити на свій телефон судоку, головоломки, загадки, кросворди і т. д. Навіть відеоігри змушують вас більше думати.

Всі ці речі збільшує вашу нейропластичність. Що це таке? Нейропластичність — це здатність вашого мозку реорганізовуватися і перебудовуватися. Коли він знайомиться з новими речами, він починає шукати різні способи рішення проблем. Завдяки цьому ви розширюєте свої знання і зміцнюєте загальні когнітивні здібності.

Гра на музичному інструменті

Це — один з кращих способів зміцнити ваш мозок. Численні дослідження показали, що у музикантів більш розвинені моторні навички, творчі здібності і когнітивні в цілому. Незалежно від того, скільки вам років, ви можете стати розумнішими, якщо освоїте гру на якомусь інструменті.

Кумулятивне навчання

Кумулятивне (сукупне) навчання більш ефективне, ніж традиційне навчання. Учні та студенти звикли вчити щось за ніч до іспиту. Це призводить до того, що ми забуваємо про все, коли його здаємо. Накопичувальне навчання — це правильна методика навчання. Вона гарантує, що ви не забудете все, що дізналися. Що потрібно робити? Повторюйте те, що вивчили, періодично: недовго, але часто.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net