Men's & Women's

Honda має намір відмовитися від використання дизельних двигунів

Таким чином виробник прагне скоротити викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Останнім часом у світі великого автобізнесу хвалити двигуни внутрішнього згоряння не модно. Такі гіганти, як VW і Mercedes вже поділилися планами про припинення розробки нових ДВС, продовжуючи задовольнятися актуальними моторами, поки їх остаточно не замінять електромобілі, інформує Ukr.Media.

А Honda?

У фокусі японської компанії виявилися дизельні двигуни. Варто відзначити, що на такі агрегати останнім часом спостерігається особливе гоніння, але ви й так в курсі. Європейське екологічне законодавство постійно посилюється. З цим потрібно щось робити.

Нові вимоги зобов’язують виробників знизити середній викид шкідливих речовин до 95 г/км для 95% модельного ряду (зараз — 120,5 г/км) до 2021 року. Цьому в першу чергу перешкоджають особливо брудні дизелі.

Хонда вирішила не витрачатися на складне приведення у відповідність з новими нормами дизельних двигунів, враховуючи, що продажі таких авто у компанії невеликі. З 2021 року дизельні Honda зникнуть з європейського ринку, а до 2025 року всі моделі бренду в Європі будуть електрифіковані. Мова йде як про гібриди, так і про повноцінні електромобілі.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net