Прогрес

Huawei представить власну операційну систему для смартфонів

За словами аналітиків фірмова операційна система з’явиться вже до жовтня цього року. Стало відомо, що компанія Huawei вже відвантажила один мільйон смартфонів, на яких буде тестувати власну ОС, а зараз з’явилася інформація коли її анонсують, інформує Ukr.Media.

Що відомо

За словами аналітика Гуо Минхао (Guo Minghao) з Tianfeng Securities, Huawei планує випустити свою систему до жовтня цього року. Він вважає, що спочатку виробник буде встановлювати її тільки на бюджетні пристрої, бо ОС поки має обмежену екосистему додатків і не зможе задовольнити всі потреби користувачів флагманських смартфонів. Такі бюджетники з’являться в Центральній і Східній Європі, а також на деяких ринках, що розвиваються.

Експерт припустив, що якщо в компанії все вийде і нова система дійсно вийде восени, то постачання смартфонів Huawei у 2019 році можуть досягти 225 мільйонів одиниць. Для порівняння, у 2018 році компанія відвантажила 200 млн пристроїв. Тим не менш, попри такий прогнозований ріст, компанія поки відклала плани щодо завоювання ринку смартфонів.