Прогрес

Huawei розробляє власну операційну систему

Компанія Huawei розробляє власну операційну систему, яка може з’явитися на ринку вже восени, заявив виконавчий директор Huawei Consumer Business Group Юй Ченду (Річард Юй), передає РИА Новости.

«Саме швидке — восени цього року, найпізніше навесні наступного року власна операційна система Huawei, можливо, вийде на ринок», — наводить його слова телеканал «Фенікс».

Він зазначив, що це єдина операційна система для телефонів, комп’ютерів, планшетів та іншої продукції. «Ми готові продовжувати співпрацю з Google і Microsoft, але у нас немає іншого виходу, ми змушені», — додав він.

В середині травня міністерство торгівлі США внесло Huawei в чорний список, який перекриває китайської компанії шлях до купівлі компонентів і технологій американських виробників. Huawei також знаходиться в списку компаній, яким заборонено вести справи з американським бізнесом без відповідних ліцензій.

Google вже призупинила співпрацю з Huawei в сферах, що вимагають передачі обладнання, ЗА і технічних послуг за винятком тих, які є загальнодоступними по відкритої ліцензії.