Соціум

Хвороби і голод за роки війни в Ємені забрали життя понад 700 тисяч осіб

Викликана багаторічною війною гостра гуманітарна криза в Ємені стала причиною загибелі понад 700 тисяч його жителів, заявив РИА Новости офіційний представник підконтрольного руху «Ансар Алла» (хусити) Міністерства охорони здоров’я Ємену Юсеф аль-Хадірі.

За словами перебуває в єменській столиці Сані спікера відомства, від війни в Ємені, що триває з 2014 року, постраждало майже 70% населення цієї країни.

«Від хвороб і епідемій, таких як холера, дифтерія, різні віруси грипу, і голоду, викликаних блокадою Ємену, так чи інакше постраждали 16 мільйонів чоловік. Приблизно загинуло до цього моменту понад 700 тисяч осіб», — сказав Юсеф аль-Хадири.

За його словами число загиблих від хвороб і голоду в Ємені за останні чотири роки конфлікту може бути й більше, так як наявна статистика відображає лише офіційно зареєстрована кількість смертей. Також, зазначив аль-Хадірі, ці дані включають в себе і територію, що знаходиться під контролем уряду президента Ємену Абд Раббу Мансура Хаді.

«Становище катастрофічне. У нас зараз голодує 2 мільйони 44 тисячі дітей молодше п’яти років, 400 тисяч з них страждають від гострого недоїдання. Щороку від цього гине 80 тисяч дітей», — розповів речник відомства.

За його словами, також від недоїдання в Ємені зараз страждає майже два мільйони жінок дітородного віку, або годуючих, що може позначитися на наступному поколінні.

Представники ВООЗ заявляли, що з квітня 2017 року в Ємені налічувалося понад одного мільйона випадків підозри на холеру, при цьому від захворювання померли 2435 осіб.