Економіка

IKEA передумала відкривати завод в Україні

Український бізнес виявився не готовий співпрацювати зі світовим брендом.

Завод світового бренду ІКЕА не будуть відкривати у Львівській області, повідомляє місцеве видання з посиланням на керівника управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романа Матіса

Матіс заявив, що об’єкт IKEA з’явиться, але це станеться пізніше. За словами представника влади, український бізнес поки що не готовий до співпраці з європейським партнером. Причиною Матіс називає неготовність української сторони виконати вимоги шведської компанії щодо організації праці, інформує Ukr.Media.

«Українські компанії навіть не замислювалися над тим, що у них запитають, чи добре харчуються їх працівники, чи робочий графік становить 8 годин. Якщо не дотримано вимог, IKEA відмовляється бути партнером», — пояснив Матіс.

За його словами, IKEA зможе прийти на український ринок лише в тому разі, коли компанія буде готова до цього.

Нагадаємо, у 2017 році Львівська ОДА звернулася в компанію IKEA з пропозицією відкрити на території Львівської області завод з обробки деревини. Пізніше шведська мережа магазинів меблів і товарів для дому підтвердила наміри розпочати співпрацю з українською стороною. Тоді ішлося про відкриття магазину в одному з торгових центрів Києва.

У липні цього року IKEA запустила сайт для України та почала набирати персонал. Відкрити магазин міського формату в столиці України планують в кінці 2019 року.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net