Аналітика

Інвестиції у світову енергетику припинили падіння

энергетикаІнвестиції у світову енергетику в 2018 році припинили падіння, що спостерігалося останні три роки, і стабілізувалися на рівні понад 1,8 трлн доларів, що приблизно аналогічно показнику 2017 року, йдеться у щорічній доповіді Міжнародного енергетичного агентства World Energy Investment 2019 (WEI 2019), передає Банки.РП.

«У 2018 році інвестиції в світову енергетику стабілізувалися на рівні, близькому до 1,85 трильйона доларів, після трьох років падіння. Зростання інвестицій в нафту, газ і вугілля було компенсоване зниженням витрат на розвиток електрогенерації на викопному паливі і поновлюваних джерелах енергії. Обсяг інвестицій в енергоефективність не змінився. А сектор електроенергетики вже третій рік поспіль випереджає нафтогазовий за обсягом залучених інвестицій», — йдеться в доповіді.

Найбільший стрибок показника продемонстрували США за рахунок зростання інвестицій в сектор видобутку і розробки, особливо у видобуток сланцевої нафти, а також в розвиток електромереж. І хоча, як і раніше, Китай став найбільшим інвестором в енергетику в світі, розрив між США і КНР в даному відношенні скоротився. Другий за величиною стрибок (після США) продемонструвала Індія, країни Центральної і Західної Африки зберігають ризики недофінансування в енергетику.