Соціум

Іран не ставитиме штампи в паспортах іноземних туристів на кордоні

Іран скасує проставлення штампів в паспортах іноземних туристів при в’їзді і виїзді з країни, передає РИА Новости з посиланням на агенство Tasnim.

Повідомляється, що такі заходи будуть вжиті у зв’язку з тим, що багато іноземних туристів стурбовані тим, що іранська віза або штамп аеропорту в їх паспорті можуть викликати проблеми при отриманні американської візи.

За даними агентства, в неділю президент Ірану Хасан Роухані передав відповідне розпорядження до Міністерства внутрішніх справ.

Тепер іноземцям, які відвідують Іран, необхідно буде отримати копію документа, що підтверджує, що вони отримали візу. В’їзні та виїзні штампи ставитимуться на цьому документі замість паспортів.

Адміністрація Ірану вже більше року працює над цим планом, щоб підтримати розвиток туризму в країні і позбавити мандрівників від будь-яких побоювань.

Останнім часом ситуація у відносинах між США та Іраном значно загострилася. Американська влада ввела жорсткі санкції проти ключових областей економіки Ірану і продовжує посилювати санкційний тиск. Заявленою метою Вашингтона є «зміна поведінки» Ісламської Республіки. Через вторинні санкції США змусили всіх покупців іранської нафти припинити закупівлі. США також оголосили КВІР терористичною організацією. У відповідь на це Іран визнав CENTCOM терористичною організацією, а самі США – «державою-спонсором тероризму».