Світ

Іран відпустив другий танкер після перевірки

Судно Mesdar, що слідувало під прапором Ліберії, було зупинено, але пізніше продовжило плавання.

Британська транспортна компанія Norbulk Shipping UK підтвердила, що танкер Mesdar отримав дозвіл продовжувати рух після того, як був захоплений «озброєними людьми» після перетину Ормузької протоки. Про це йдеться в заяві, опублікованій у п’ятницю, 19 липня, на сайті компанії.

«Оператор судна, британська судноплавна компанія Norbulk, підтверджує, що на судно Mesdar, зареєстроване як ліберійське, висадився озброєний персонал приблизно о 17:30 за часом BST (19:30 за київським часом — ред.) у п’ятницю», — інформували в компанії.

Також зазначено, що зв’язок із судном було відновлено, і капітан підтвердив, що озброєні люди залишили танкер, тому він може продовжити плавання. Всі члени екіпажу в безпеці.

Раніше ЗМІ повідомили, що танкеру дозволили продовжити рух після винесення попереджень, пов’язаних із безпекою і забрудненням вод.

Нагадаємо, 19 липня Корпус вартових ісламської революції повідомив про затримання британського танкера Stena Impero в Ормузькій протоці, який нібито порушив міжнародні правила.

Пізніше з’явилася інформація про можливе затримання танкера Mesdar.