Men's & Women's

Італійський стартап FV Frangivento представив гібридний суперкар

Італійський стартап FV Frangivento представив готовий до запуску у виробництво гібридний суперкар Asfanè DieciDieci. Перше слово в назві автомобіля перекладається з п’ємонтського як «те, що не може бути зроблено», а DieciDieci або «десять-десять» вказує на потужність силової установки. Компанія планує стати аналогом Koenigsegg, передає Motor.

Підключається гібрид Asfanè DieciDieci оснащений 5,4-літровим V10, допрацьованим туринської майстерні Car Racing. Двигун видає 860 кінських сил. Разом з ним працюють два електромотора: обидва встановлені на передній осі і в сумі забезпечують прибавку в 150 сил. Пікова віддача силової установки — 1010 кінських сил. Коробка — «восьмідіапазонний» автомат. Час розгону гібрида до «сотні» поки невідомо, але його максималка-350 кілометрів на годину.

Видання Quattroruote пише, що мета FV Frangivento — стати італійським аналогом Koenigsegg. Фінансувати подальші розробки стартап має намір через прийом замовлень на Asfanè DieciDieci, який оцінили в 1-1,5 мільйона євро.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net