Men's & Women's

Jay-Z став першим репером в списку мільярдерів Forbes

Стан Jay-Z, за консервативними оцінками Forbes, досягло $1 млрд. Це перший виконавець хіп-хопу, який став доларовим мільярдером.

Серед активів Jay-Z — нерухомість (будинки в Іст Хемптоні і Бель-Ейр і пентхаус на Манхеттені, за які він в сукупності заплатив більше $ 120 млн) і колекція предметів мистецтва, яка оцінюється в $ 70 млн. Виконавцю, зокрема, належить картина художника Жана-Мішеля Баскія «Mecca». Музикант є єдиним власником бренду шампанського Armand de Brignac і інвестував у виробництво коньяку D’Ussé, сервіс виклику таксі Uber і музичний стрімінговий сервіс Tidal.

Щоб підрахувати стан Jay-Z, Forbes оцінював вартість належних йому часткою в компаніях і його доходи. З отриманої суми відняли оцінки витрат на дотримання «способу життя суперзірки». Разом із зовнішніми експертами Forbes переконався, що оцінки — справедливі і консервативні, відзначається в матеріалі.

Шлях Jay-Z до багатства ще більше вражає, якщо врахувати, звідки він починав, зазначає Forbes: перш ніж стати музикантом, Jay-Z торгував наркотиками. У 1996 році він заснував власний лейбл Roc-A-Fella Records і випустив дебютний альбом Reasonable Doubt. За час музичний кар’єри Jay-Z отримав 22 престижні премії «Греммі» і неодноразово входив в рейтинги найзаможніших виконавців хіп-хопу за версією Forbes.