Аналітика

Кабмін перевірив рівень цифрових навичок українців

Міністерство цифрової трансформації провело велике дослідження цифрових навичок українців, повідомляється на сайті порталу міністерства Дія.

За результатами дослідження з’ясувалося, що 37,9% українців у віці 18-70 років мають цифрові навички, нижчі за середні. Ще 15,1% взагалі не володіють ними. Таким чином 53% українців перебувають нижче від позначки «середній рівень» за методологією оцінки Європейської комісії.

«Ми отримали відповідь на те, що українці розуміють під «цифровою грамотністю» і чи відчувають вони потребу в навчанні цифровій грамотності. Це дуже важлива інформація, яка дозволить Міністерству цифрової трансформації ефективно реалізувати політику в сфері розвитку цифрових навичок громадян», — сказано в повідомленні.

Під час збору даних вибіркова сукупність населення у віці 18-70 років становила 1800 людей. Молодь у віці 10-17 років опитували через анкети — вибіркова сукупність — 859 людей. Вибіркова сукупність людей з проблемами слуху склала 219 людей, їх опитували через анкети.

Раніше повідомлялося, що в Україні з’явиться нова посада: технічний директор країни, який буде відповідати за вибір і реалізацію єдиної IT-інфраструктури держави.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net