Політика

Кабмін просять збільшити штрафи за порушення пожежної безпеки

Після пожежі в коледжі в Одесі Генпрокуратура звернулася до уряду з листом про перегляд штрафів за недотримання правил безпеки.

Генпрокуратура запропонувала збільшити штрафи за порушення вимог пожежної безпеки. Про це повідомила прес-служба відомства.

Генпрокурор Руслан Рябошапка звернувся до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука з листом про перегляд штрафних санкцій за порушення вимог пожежної безпеки.

На думку ГПУ, наявні штрафи для громадян у розмірі 8,50-119 грн і посадових осіб — 34-170 грн — не є належним важелем впливу.

У ГПУ зазначили, що у цьому році висунули 76 позовів про визнання протиправною бездіяльності органів державної влади і місцевого самоврядування. Судами вже задоволено 68 таких позовів.

Нагадаємо, на згарищі в Одесі знайшли всіх зниклих. Всього рятувальники виявили під завалами згорілого будинку 14 тіл. Ще двоє людей померли в лікарні. Таким чином кількість жертв збільшилася до 16.

Також повідомлялося, що в одеському коледжі не було пожежної сигналізації. А при розборі завалів на згарищі правоохоронці не виявили жодного вогнегасника в коридорах і аудиторіях, зате знайшли склад вогнегасників під ліжком у коменданта.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net