Економіка

Кабмін схвалив залучення €450 млн кредиту на ремонт доріг

Гроші призначені для розвитку транс’європейської транспортної мережі. Проект, за яким Україна залучила гроші, передбачає створення до 2030 року нової транспортної системи на території ЄС.

Кабінет міністрів схвалив залучення кредиту Європейського інвестиційного банку в розмірі 450 млн євро для розвитку транс’європейської транспортної мережі. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряд, передає РБК-Україна.

Проект TEN-T передбачає створення до 2030 року нової транспортної системи на території ЄС. Очікується, що нова система об’єднає 94 морських і річкових порти, 38 міжнародних аеропортів і близько 15 тис. км швидкісних залізниць.

З української сторони у залученні європейського кредиту зацікавлений Укравтодор, який готує новий проект щодо поліпшення стану автомобільних доріг за маршрутами міжнародних транспортних коридорів.

Нагадаємо, що раніше Мінінфраструктури показало, на що витратять рекордні 74 млрд. У порівнянні з поточним роком, в наступному витрати на інфраструктуру зростуть більш ніж на третину.

Також повідомлялося, що три західні області планують об’єднати Малим карпатським кільцем. Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області планують за три роки об’єднати Малим карпатським кільцем вартістю 1 млрд грн.