Політика

Кабмін відповів на критику «Венеціанки» закону про мову

В уряді нагадали, що раніше Венеціанська комісія погодилася з правом України на захист державної мови.

У Кабміні України не бачать проблем у висновках Венеціанської комісії щодо закону про захист державної мови. Про це уповноважений із захисту державної мови Тетяна Монахова та перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук повідомили на прес-конференції, передає УНІАН.

«Комісія погодилася з правом України на захист і популяризацію своєї державної мови. Вони відзначають як позитив, що в цьому законі закладена можливість будь-якому громадянину вивчити державну мову. Але там є і рекомендації, до яких Україна певною мірою прислухається. Зокрема, готується закон про нацменшини, де всі побажання будуть прийняті до розгляду», — сказала Монахова.

У свою чергу, перший заступник міністра зазначив, що ВК хоче отримати додаткове обгрунтування, є поділ на мови корінних народів, мови європейських країн та інші мови нацменшин.

«Вони не заперечують цього, але попросили додаткове обгрунтування, тому це питання діалогу», — сказав Максимчук.

Раніше Венеціанська комісія розкритикувала закон України про мову. Українській владі пропонують переглянути закон про державну мову і підготувати закон про нацменшини.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net