Соціум

Кабмін встановив ціни на індивідуальні автономери

Найдорожчими будуть номери з чотирьох однакових цифр і послідовні комбінації цифр від 0001 до 0009 — 30 тисяч гривень.

Кабінет міністрів визначив вартість індивідуальних автомобільних номерів. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду 24 липня, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, Кабмін схвалив проект постанови Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 4 червня 2007 p. №795 і від 30 серпня 2007 №1076.

Даним документом передбачається розширити перелік платних номерних знаків, які користуються підвищеним попитом серед автовласників, і закріпити нормативно їхні ринкові ціни, а також збільшити вартість 18 комбінацій номерних знаків щонайменше в три рази.

Так, постановою визначається, що видача (заміна) номерних знаків, що видаються за бажанням власників легкових автомобілів і містять певну комбінацію, коштує:

з чотирьох однакових цифр, послідовні комбінації цифр від 0001 до 0009 — 30 тисяч гривень;
з чотирьох цифр, три з яких однакові і розташовані поспіль; з чотирьох цифр — двох послідовних пар однакових цифр; з послідовних цифр 0123 та 1234 — 10 тисяч гривень;
з чотирьох цифр, які починається з двох нулів, а дві наступні цифри неоднакові — 8 тисяч гривень;
з чотирьох цифр, який містить три однакові цифри, що розташовані не поспіль; з чотирьох цифр, з яких однаковими є перша і третя, а також друга і четверта, або перша і четверта, а також друга і третя — 4 тисячі гривень.
Раніше стало відомо, що автономери в Україні можна отримати поштою за 500 гривень. Ця послуга стала повністю електронною.