Економіка

Кабмін зайнявся провалом програми видобутку газу

На розвиток видобутку газу було направлено достатньо коштів, але цього не сталося. Влада з’ясовує причини.

Уряд розбирається з провалом програми, якою передбачалося збільшення видобутку газу до 2020 року до 20 мільярдів кубометрів. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє УНІАН.

«У нас є держкомпанія Укргазвидобування… Якщо подивитися на роботу цієї компанії за останні роки, то ми побачимо, що було направлено досить багато коштів на те, щоб добувати більше, а цього не сталося. Високі очікування не виправдалися. Чому так сталося, ми зараз розбираємося. Намагаємося зрозуміти, чи було це просто чиєїсь помилкою, чи, умовно, менеджмент компанії неправильно себе вів. Або, можливо, був якийсь умисел, і ми прийдемо до висновку, чи є це наслідком умисної негативної дії», — сказав він.

При цьому Гончарук зазначив зростання видобутку в приватному секторі.

«Ми видобуваємо дві третини газу, який споживаємо. Фактично ще третину ми імпортуємо. Ми купуємо це за валюту. Було б краще, якби ми добували стільки, скільки нам потрібно», — зазначив прем’єр.

Як повідомлялося, за 11 місяців 2019 року видобуток газу в Україні знизився на 1,1% (на 210,3 млн куб. м) — до 18 млрд 851,4 млн куб. м.

Укргазвидобування видобула за цей період 13 млрд 613,7 млн ​​куб. м (-3,2%), Укрнафта — 1 млрд 58,9 млн куб. м (+7,8%), інші компанії — 4 млрд 178,8 млн куб. м (+4%).

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net