Політика

Кабмін затвердив безвіз з Північною Македонією

Тепер громадяни України і Північної Македонії зможуть в’їжджати на територію іншої країни за біометричним паспортом та перебувати там до 90 днів в 180-денний період.

Кабінет міністрів затвердив угоду з урядом Північної Македонії про умови взаємних безвізових поїздок громадян. Постанова була прийнята на засіданні уряду в середу, 21 серпня.

«Затвердити угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Північна Македонія про умови взаємних поїздок громадян, укладену 12 липня 2019 в Скоп’є», — сказано в документі.

Угода дозволяє громадянам двох країн з біометричними паспортами в’їзд, транзит або короткострокове перебування протягом 90 днів в 180-денний період.

Нагадаємо, що 12 липня посол України в Північній Македонії Наталія Задорожнюк підписала з міністром закордонних справ Північної Македонії Ніколою Дімітровим угоду про безвізовий режим між двома країнами, який буде діяти на постійній основі.

Раніше Україна домовилася про безвіз зі Співдружністю Домініки за умови, що тривалість візиту не перевищить 90 днів протягом 180 днів.

Також повідомлялося, що Кабмін розширив безвіз з Аргентиною: протоколом пропонується збільшити термін перебування громадян України та Аргентини на територіях держав до 90 днів протягом 180 днів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net