Світ

Кам’яні склепіння Нотр-Дама руйнуються через аномальну спеку

У французькому Мінкульті закликають якомога швидше відновити реставраційні роботи, які були припинені через можливе забруднення свинцем.

У соборі Паризької Богоматері руйнуються кам’яні склепіння через аномальну спеку. Про це повідомляє Le Figaro.

«Під час періодів особливо високих температур з кам’яних склепінь собору Паризької Богоматері падало каміння, і роботи зі зміцнення будівлі були терміновими заходами, які проводили під загрозою його обвалення», — заявили в міністерстві культури Франції.

Відзначимо, роботи були припинені 25 липня за рекомендацією трудової інспекції з причини ризику забруднення території свинцем. Вони мають поновитися в понеділок.

«Рекомендації інспекції праці вже в значній мірі враховані замовником і будуть враховані в ході всієї роботи з консервації і реставрації собору», — додали в міністерстві.

Нагадаємо, 15 квітня сталася велика пожежа в соборі Паризької Богоматері. Завалився шпиль будівлі і постраждала велика частина даху. Основна конструкція і реліквії вціліли. Слідчі вважають, що загоряння могло початися через коротке замикання. Свинець містився як у несучій конструкції, так і в шпилі будівлі.

Мешканців прилеглих районів попередили про можливе забруднення свинцем в кінці квітня. Влада закликала їх провести прибирання та протерти меблі та інші предмети.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net