Світ

Канада обрала компанію, яка утилізує сміття з Філіппін до кінця літа

Влада Канади вибрали підприємство у місті Бернабі для утилізації сміття з Філіппін до кінця літа, йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті округу Метро-Ванкувер на півдні Канади, передає РИА Новости.

Раніше міністр навколишнього середовища Канади Кетрін Маккенна заявила, що транспортна компанія Bollore Logistics Canada повинна вивезти сміття з Філіппін в Канаду до кінця червня. Однак Філіппіни відкинули пропозицію Канади вивезти сміття з країни до кінця червня і сподіваються, що він буде вивезений раніше.

Згідно з документом, підприємство, що перетворює відходи в енергію, утилізує близько 1,5 тисячі тонн канадського сміття, яке планується повернути в країну з Філіппін.

Відзначається, що дане підприємство було обрано міністерством навколишнього середовища через його близькість до порту Ванкувер. Підприємство працює протягом більше 25 років і виробляє електроенергію, що покриває потреби приблизно 16 тисяч будинків. Згідно із заявою, воно є кращим варіантом для навколишнього середовища для отримання енергії та ресурсів зі сміття, який не може бути повторно використаний або перероблений.

Згідно з дослідженнями, проведеними на Філіппінах в 2014 і 2015 році, сміття переважно складається з паперу та змішаного пластику з низьким вмістом забруднюючих речовин. Очікується, що округ утилізує сміття до кінця літа.

Раніше міністр навколишнього середовища Канади Кетрін Маккенна заявила, що транспортна компанія Bollore Logistics Canada повинна вивезти сміття з Філіппін в Канаду до кінця червня.

Раніше повідомлялося, що Філіппіни відкликали свого посла і консулів з Канади з-за того, що канадська сторона не почала вивезення сміття, незаконно ввезеного в 2013 році. У відповідь влада Канади заявила, що розчарована рішенням Філіппін, при цьому МЗС країни підтвердило зобов’язання вивезти сміття. Раніше канадська влада відмовлялася повертати сміття, посилаючись на відсутність повноважень зобов’язати приватного перевізника це зробити.