Економіка

Канада продовжує обмеження на видобуток нафти

Компаніям в провінції Альберта буде дозволено видобувати до 20 тисяч барелів нафти на добу.

Канадська провінція Альберта ще на рік продовжить обов’язкові обмеження на видобуток нафти для підвищення цін на ринку. Про це сказала міністр енергетики Альберти Соня Севедж, повідомляє Укрінформ.

«Хоча ці обмеження не є ідеальними, в сучасних умовах вони необхідні», — сказала Севейдж.

Вона додала, що місцевим компаніям буде дозволено видобувати до 20 тисяч барелів нафти на добу. Це вдвічі більше, ніж було дозволено раніше, проте менше, ніж пікова потужність.

Обмеження будуть залишатися чинними до грудня наступного року, після чого їхню доцільність буде переглянуто.

Потреба зменшити видобуток нафти пов’язана з тим, що багато нафти, що видобувається в Альберті, не може бути вивезено на продаж за межі провінції через брак транспортних можливостей. В кінці минулого року це викликало величезне падіння в ціні на нафту, яка продавалася нижче від собівартості.

За оцінками уряду Альберти, тоді щодня провінція втрачала через це $80 млн. Таким чином, запроваджені з січня цього року обмеження повинні принести державній скарбниці понад $1,5 млрд.

Зазначимо, що на території Альберти видобувається більшість канадської нафти.

Нагадаємо, в липні стався витік на нафтовій платформі поблизу канадського острова Ньюфаундленд. У воду потрапило близько 12 тисяч літрів нафти. Робота платформи була призупинена.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net