Соціум

Канада заборонить використання одноразового пластику вже до 2021 року

Канада заборонить використання одноразового пластику вже до 2021 року. Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає AP.

За його словами, введення заборони на конкретні предмети з пластику, буде визначено на основі науково обгрунтованого дослідження, але уряд розглядає такі предмети, як пляшки для води, пластикові пакети і соломинки.

«Вже в 2021 році Канада заборонить використання одноразового шкідливого пластику», — сказав Трюдо.

Він зазначив, що уряд черпає натхнення в Європарламенті, який у березні переважною більшістю голосів проголосував за введення широкомасштабного заборони на одноразовий пластик, для протидії забрудненню. Законодавчі органи країн-членів ЄС повинні проголосувати за міру, перш ніж вона вступить в силу.

«Багато інших країн роблять це, і Канада стане однією з них», — сказав Трюдо. «Це великий крок, але ми знаємо, що зможемо зробити це до 2021 року».

Менше 10 відсотків пластику, що використовується в Канаді, переробляється. Уряд заявив, що 1 мільйон птахів і більше 100 000 морських ссавців у всьому світі отримують травми або вмирають щороку, приймаючи пластик за їжу.