Здоров’я

Капуста допомагає відновити пошкоджені клітини мозку — вчені

Сульфорафан — речовина, за яку так цінять овоч.

Вживання хрестоцвітих, тобто, різноманітної капусти, сприяє відновленню пошкоджених клітин мозку і навіть може допомогти в лікуванні нейродегенеративних розладів. Висновок про це був зроблений дослідниками з Китаю, інформує Ukr.Media.

Вони виявили, що вживання їжі з сульфорафаном сприяє процесу нейрогенеза, під час якого нервові стовбурові клітини утворюють нові здорові нейрони, які замінюють пошкоджені. Таким чином, відновлюються пошкоджені ділянки мозку.

На думку фахівців, речовина сульфорафан є потужним природним антиоксидантом і протизапальним засобом. Його багатим джерелом є хрестоцвіті овочі, переважно різноманітна капуста. Наприклад, дуже багато сульфорафану, який міститься в броколі.

Автори проєкту констатували, що регулярне вживання різних видів капусти може забезпечити організм достатньою кількістю сульфорафану, щоб мозок відчував на собі його позитивну дію.

«Отриманий із хрестоцвітих сульфорафан ефективно стимулює проліферацію клітин шляхом модифікації генів у визначеному сигнальному шляху. Вживання продуктів із сульфорафаном може допомогти в лікуванні нейродегенеративних розладів», — повідомили дослідники.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net