Прогрес

Кількість тварин у лісах скоротилася вдвічі — дослідники

Біологічне розмаїття у світі під загрозою. За останні 50 років кількість тварин у лісах скоротилася вдвічі, вказують дослідники Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Кількість тварин, що живуть у лісах, за останні десятиліття значно зменшилася. З 1970 року їх стало менше більш ніж удвічі, йдеться в звіті Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), про який повідомили видання групи Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Найбільш ураженими категоріями у тваринному світі дослідники називають амфібій, наприклад, жаб, а також ссавців, зокрема, мавп та лісових слонів. Основною причиною безпрецедентного скорочення кількості диких тварин, за даними WWF, є втрата середовища існування, зокрема внаслідок вирубування лісів.

«Занепад біологічного розмаїття у світових лісах — це пересторога», — заявив член ради WWF Крістоф Гайнріх (Christoph Heinrich) у коментарі виданням групи Redaktionsnetzwerk Deutschland. За його словами, вимирання тварин може негативно вплинути на здатність лісів зберігати парникові гази, що призведе до жорсткішої кліматичної кризи.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net