Економіка

Китай дозволив імпорт української яловичини

Китай вніс до переліку три українських потужності з виробництва замороженого м’яса яловичини.

Китай затвердив перелік українських потужностей з виробництва замороженої яловичини для її експорту на китайський ринок. Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, яка отримала відповідний лист від посольства КНР в Україні.

«Зараз до зазначеного переліку внесено три потужності з виробництва замороженого м’яса яловичини, але процес триває, і в Держпродспоживслужбу продовжують надходити заявки на відкриття китайського ринку для інших українських виробників», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що остаточне рішення про затвердження переліку українських виробників яловичини було прийнято 4 — 7 серпня під час офіційного візиту в Україну делегації Генеральної митної адміністрації Китаю (GACC) на чолі з віцеміністром Лі Гуо.

«Це рішення стало результатом роботи інспекційної місії GACC, яка перебувала в Україні 3 — 10 червня з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом м’яса великої рогатої худоби», — заявили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що Молдова призупинила ввезення свинини з України. Влада країни заборонила ввезення м’яса з України та Румунії через спалахи африканської чуми свиней.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net