Політика

Китай попередив громадян про «переслідування з боку правоохоронних органів США»

Китай випустив попередження для своїх громадян про поїздки в США, у зв’язку з «переслідуваннями з боку правоохоронних органів США», передає AP.

У попередженні міститься заклик до громадян Китаю і відповідних відомств КНР в США реагувати «належним чином і активно». Попередження було випущено міністерством закордонних справ, а також посольством і консульствами Китаю в США.

Міністерство культури і туризму Китаю випустило власне туристичне попередження у зв’язку з поїздками в США, відзначивши високий рівень інцидентів зі стріляниною, грабежами та крадіжками. Напередодні китайським студентам за кордоном було запропоновано оцінити ризики, пов’язані з посиленням візових обмежень.

Оповіщення дійсні до 31 грудня.

Коментуючи попередження китайським студентам, представник міністерства закордонних справ Ген Шуан сказав, що США повинні знати про перешкоди і наслідки, які вони спровокували.

«Протягом деякого часу США політизували нормальні освітні обміни між Китаєм і США, використовуючи погрози в якості виправдання», — зазначив Ген на щоденному брифінгу.

Китайські соціальні мережі переповнені розмовами про відмову США у видачі віз і грін-карт та інші проблеми в сфері подорожей, освіти та працевлаштування.

За даними Національного бюро подорожей і туризму, кількість поїздок з Китаю в США в 2018 році скоротився на 5,7% і склав 2,9 млн. вперше з 2003 року.