Прогрес

Китай створює систему захисту своїх технологій

Китай створює систему захисту своїх технологій, оскільки США обмежують доступ китайських компаній до американських технологій в умовах зростаючого торгового спору, повідомляє AP.

Китайська газета People’s Daily виявила, що система створить сильний брандмауер для посилення здатності країни до інновацій і прискорення розвитку ключових технологій. «Китай ніколи не дозволить певним країнам використовувати китайські технології для стримування розвитку Китаю і придушення китайських підприємств», — йдеться в основному документі правлячої Комуністичної партії Китаю, без прямого посилання на Сполучені Штати.

План був оголошений напередодні ввечері в короткій розсилці з трьох пунктів.

Мета полягає в тому, щоб більш ефективно попереджати і знешкоджувати ризики національної безпеки, відзначає Синьхуа. Детальні заходи будуть оприлюднені в найближчому майбутньому.

Ця ініціатива пішла за діями США щодо обмеження продажу Huawei Technologies і інших китайських технологічних компаній з міркувань національної безпеки.

Міністерство торгівлі США в минулому місяці включило Huawei в чорний список організацій, які займаються діяльністю, що суперечить інтересам національної безпеки або зовнішньої політики США.

Таким чином, будь-який продаж технологій США компанії Huawei вимагає схвалення Міністерства торгівлі.

Міністерство торгівлі КНР розробить власний список іноземних підприємств, які він вважає «ненадійними».