Прогрес

Китайці побудують космічну сонячну електростанцію до 2035 року

Китайські вчені заявили про свої наміри побудувати першу в історії людства космічну електростанцію.

Очікується, що ця подія має відбутися вже у 2035 році, інформує Ukr.Media.

За задумом розробників, станція буде знаходитися на орбіті Землі і зможе перетворювати сонячну енергію, яка не досягає поверхні Землі, в електрику. Вчені КНР сподіваються, що з допомогою міжнародного наукового співробітництва у сфері космічних технологій, людство зможе отримати джерело екологічно чистої енергії. Свої наміри щодо експлуатації космічної сонячної енергії Китай озвучив ще у 2008 році. Тоді китайські фахівці зійшлися на думці, що намічені плани є ключовим напрямком сучасної науки.

Вже відомо, що першу космічну електростанцію повинні звести вже до 2025 року. Крім того, у планах учених КНР вже стоїть завдання до 2050 року запустити більш великі аналоги такої станції, які зможуть забезпечити жителів Піднебесної недорогою електроенергією.

За задумом розробників така станція буде знаходитися на орбіті Землі. Електрика, яку вона повинна виробляти, буде надходити земним споживачам за допомогою бездротових технологій. На даному етапі розглядаються мікрохвильове або лазерне випромінювання. В даний час таку систему бездротової передачі енергії вже відпрацьовують на випробувальній базі на півдні Китаю поблизу міста Чунцин. За попередніми підрахунками, проект комічної електростанції потрібно вкласти не менше 28 мільйонів доларів США.

Вчені давно кажуть про те, що традиційні земні енергоресурси перебувають на межі виснаження. Багато з таких енергоресурсів є винуватцями серйозних екологічних порушень. На думку фахівців, новий вид космічної сонячної енергії перевершує всі існуючі нині джерела за масштабами та ефективністю і характеризуються як стійкий вид енергії. Більш того, отримана таким чином енергія відкриває вирішення багатьох проблем, зокрема в енергопостачанні космічних станцій, супутників або постраждалих від стихійного лиха районів планети.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net