Прогрес

Китайці випробували доставку пошти безпілотним гідролітаком

Апарат перевіз 200 кілограмів вантажів.

Китайська компанія UVS Intelligence System провела випробовування безпілотного гідролітака U650 доставкою пошти на один з островів архіпелагу Шенси. Як пише Flightglobal, випробовування відбулися ще в кінці травня поточного року, проте компанія оголосила про них лише зараз. Перевірки, які відбулися, визнані успішними, інформує Ukr.Media.

До складу Китаю входить безліч острівних територій, на яких живуть люди і зв’язок яких з материковою частиною утруднений. Використання безпілотників дозволить частково налагодити регулярний зв’язок з такими островами.

Випробовування безпілотника U650 відбулися 29 травня 2019 року. Під час перевірки апарат з вантажем масою 200 кілограмів здійснив переліт з Шанхаю на один з островів Шенсі. У повітрі безпілотник провів 52 хвилини. Для порівняння, на Шенсі сьогодні пошта доставляється на катері, час якого у дорозі становить не менше трьох годин.

Випробовування U650 проводилися спільно з державною поштовою службою China Post. Найближчим часом планується провести нову серію випробувань безпілотника.

U650 створений на базі іспанського надлегкого літака-амфібії Colyaer Freedom S100. Апарат має розмах крила 12,4 метра. Він здатний виконувати польоти на швидкості 190 кілометрів на годину. Безпілотник, який також можна використовувати для розвідки, управляється з наземної станції.

У лютому поточного року китайська компанія Star UAV System розгорнула серійне виробництво транспортного безпілотника AT200. Випробовування апарату, здатного перевозити до 1,5 тонни вантажів, проводилися у 2017-2018 роках і були визнані успішними. Інтерес до нового апарату вже проявило командування Народно-визвольної армії Китаю.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net