Men's & Women's

Колір диму з вихлопної труби може показати несправність автомобіля

Колір вихлопних газів повинен бути безбарвним.

Дим з вихлопної труби від повністю справного двигуна повинен бути безбарвним. В абсолютній більшості випадків зміна забарвлення свідчить про наявність проблем з мотором, інформує Ukr.Media.

Непроглядний туман

Так, якщо дим з вихлопної труби має характерний білий колір, то цей факт красномовно свідчить про попадання вологи в циліндри двигуна. Причиною тому може стати (в тому числі) висока вологість повітря, а також конденсат на стінках впускних трубопроводів. Також причина білого диму може бути антифриз що протік. Тому слід якомога швидше перевірити систему охолодження.

Сизий дим

Це також дуже тривожна ознака, що вказує на те, що в двигун потрапили сторонні речовини. Перше, про що це свідчить — про можливості проникнення моторного масла в камеру згоряння палива або випускний тракт. Іноді це відбувається всупереч задумам інженерів, які проектували двигун. Особливо актуальна ця проблема для старих і вже порядком зношених двигунів. Слід звернути увагу на циліндро-поршневу групу, ущільнювачі клапанів, маслознімні кільця. Примітка: сизий дим не завжди є виключно тривожним дзвіночком, що вказує на поломку. В деяких випадках він просто свідчить про те, що машина в даний момент працює не на якісному пальному.

Чорний, як смола

Нарешті, варто звертати увагу на чорний дим. Поява такого — перша ознака, що двигун автомобіля не спалює паливо, яке опинилося в камері згоряння. У такій ситуації слід якомога швидше відправитися на діагностику. Головні клієнти на «медичний огляд»: інжектор, карбюратор і комп’ютер двигуна. Якщо не вирішити цю проблему в найкоротші терміни, то машина може просто зламатися.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net